Skladištenje kukuruza u klipu

2909 Kukuruz se za skladištenje u klipu ubira kada vlaga zrna spadne na 20-25%. Nakon skidanja, kukuruz treba smestiti u skladišne objekte-čardake, koševe. Klipove ne treba smeštati u neprovetrene objekte. Mogu biti izgrađeni od raznih materijala (drveta, metala i žice...), obavezno podignuti od zemlje (cca 1 m).

opsirnije zb

Septembar je vreme za sadnju lala

2209  Bliži nam se oktobar, a sa njim i vreme za sadnju lukovica. Lukovice ne zahtevaju puno nege i lako ih je uzgajati, a po pravilu su najatraktivnije biljke u našim baštama.

Prilikom kupovine birajte zdrave, čvrste i krupne lukovice, koje nisu proklijale. Ukoliko će lukovice sačekati koji dan do sadnje, obavezno ih držite na hladnom i suvom mestu, kako ne bi došlo do pojave oboljenja. Veće lukovice treba posaditi pojedinačno, a par manjih u jednu saksiju. Shodno da su lale niskog rasta, treba ih saditi u grupama, jer lepše izgledaju...

opsirnije zb

Setva međusezonskih krmnih useva

2109  Međusezonski krmni usevi, u prvom redu ozima grahorica i ozimi krmni grašak, predstavljaju kvalitetnu stočnu hranu sa jedne, a ujedno omogućavaju rano napuštanje parcele i blagovremenu pripremu za narednu kulturu sa druge strane. Seju se sami ili združeni sa strninama...

opsirnije zb

naslovna2U okviru svojih poslovnih aktivnosti otpočeli smo otkup merkantilnog suncokreta roda 2016. godine.

 

Suncokret se otkupljuje po najpovoljnijim uslovima prateći kretanje cena na tržištu.

 

Uslovi prijema su: obračunski kvalitet se svodi na 9% vlage i 2% nečistoće, dok je max. dozvoljena vlaga 18%, a max. dozvoljena nečistoća 8%.

 

KVALITET SUNCOKRETA ODREĐUJE NEZAVISNA AKREDITOVANA KONTROLNA KUĆA.

 

Isplata preuzetog suncokreta vrši se odmah nakon urađenog obračuna.

 

O lokacijama otkupa, mogućnostima direktnog preuzimanja, logistici i sl. molimo Vas budite slobodni kontaktirajte nas na 023/548-759 ili neki od mobilnih telefona.

Renomirani proizvođači

Besplatno se prijavite da na vreme dobijete važne informacije.